Beertje Oso heeft Kiespijn

Beertje Oso heeft Kiespijn is het eerste onderwerp wat van dit project gerealiseerd is. Beertje Oso heeft Kiespijn heeft als doel om de angst voor de tandarts bij kinderen te helpen verminderen. Dit wordt op een entertainende manier aangepakt, zodat kinderen hun aandacht niet verliezen. Zij volgen een grappig verhaal met Beertje Oso, maar ze krijgen onderbewust ook mee dat ze niet bang hoeven te zijn voor de tandarts. Door herhaling en spel van de angstige situatie op een leuke manier kan de situatie en herinneringen omgezet worden naar iets positiefs.

Beertje Oso is bedoeld als een vriendje van het kind. Iemand die het handje van het kind kan vasthouden en iemand waar het kind zich veilig bij kan voelen. Het project is zo ontworpen dat Beertje Oso overal terug kan zijn met en vooral voor het kind. Denk hier aan plaatsen zoals thuis, in de wachtkamer en in de behandelkamer voor. Dit geeft het kind een veilig en vertrouwd gevoel.

In het begin van het verhaal krijgt Beertje Oso kiespijn door teveel te snoepen. Hij probeert op grappige manieren zijn kies er zelf uit te trekken, maar dit lukt natuurlijk niet. Uiteindelijk belandt hij bij de tandarts en de tandarts blijkt helemaal niet eng te zijn. De tandarts is enorm aardig en helpt hem door de pijn direct weg te nemen. Zo leert Beertje Oso, en de kijkers, dat de tandarts helemaal niet eng is.

Dit project bestaat uit meerdere producten om dit te helpen realiseren. Deze producten worden in verschillende pakketten aangeboden en sommige producten zijn los verkrijgbaar. De producten worden hieronder verder beschreven. De animatie biedt afleiding en entertainment, maar vertelt het kind ook dat het niet nodig is om bang te zijn voor de tandarts. Met het kinderboek kunnen ze dit nog eens herhalen, rustig lezen, plaatjes kijken en doornemen. De behandelkaarten leggen in zes stappen uit hoe bijvoorbeeld de controlebehandeling te werk gaat en welke instrumenten de tandarts hierbij gaat gebruiken. De kaarten helpen het kind het gevoel te geven dat ze wat meer controle hebben, omdat ze weten hoe lang het ongeveer gaat duren en wat er gaat gebeuren. Het kind kan een knuffel van Beertje Oso bij zich houden voor steun, veiligheid en spel. Tandartsen en assistenten kunnen een pinnetje van Beertje Oso op hun kleding dragen om te laten zien dat ze samen werken met Beertje Oso. Zo komt er in elke ruimte van de praktijk en thuis Beertje Oso weer terug.

Kinderen kunnen zich er veilig bij voelen en de Tandheelkunde leren begrijpen samen met Beertje Oso.

Pakketten en Producten

Pakket A

Pakket B

Pakket C

Pakket D

De knuffels, kinderboeken, beker, tandenborstel, pinnetjes en potloden zijn los verkrijgbaar.

Animatie

De 3D animatie speelt zich af in de wereld van Beertje Oso. De animatie is ervoor bedoeld om de kinderen op een leuke manier te leren dat je niet bang hoeft te zijn voor de tandarts. Voor de kinderen is dit een leuke, grappige en entertainende animatie.

Beertje Oso krijgt kiespijn door te veel te snoepen.

Beertje Oso probeert op een paar grappige manieren de pijnlijke tand er zelf uit te krijgen.

Uiteindelijk komt Beertje Oso bij de tandarts terecht. Deze blijkt helemaal niet zo eng zoals hij dacht, maar eigenlijk heel lief! De tandarts helpt hem van de pijn af.

Kinderboek

Het kinderboek bevat hetzelfde verhaal als in de animatie. Zo kunnen de kleuters het verhaal blijven inzien en herhalen, zowel alleen als met de ouders. Door het herhalen kan een nare ervaring omgezet worden in iets leuks. Bovendien kan dit kinderboek thuis en in de wachtkamer liggen.

Behandelkaarten

De behandelkaarten leggen in 6 stappen uit, als voorbeeld, hoe een controle behandeling te werk gaat en welke middelen de tandarts gaat gebruiken. De kaarten helpen de kinderen het gevoel te geven dat ze meer controle hebben, omdat ze nu weten hoe lang de controle ongeveer gaat duren en wat er gaat gebeuren tijdens deze behandeling.

Knuffels

Kinderen kunnen een knuffel van Beertje Oso bij zich houden voor steun, een gevoel van veiligheid en om mee te spelen.

Neem contact op voor meer informatie over alle producten.